Stekta marängägg

Serverar: 8 portioner

Bjud på stekta ägg till dessert! Vitan är maräng och grädde och gulan smaskig curd.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättikssprit, 12 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 msk lemon curd
  • ½ msk blå vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika och vispa till ett vitt och fast skum, ca 5 minuter.
    3. Spritsa 8 ringar, ca 8 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timma. Stäng av ugnen och låt plåtarna stå kvar minst 1 timme.
    4. Vispa grädden och klicka ut på ringarna. Klicka på curd och toppa med vallmofrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben