Stekta snittar med ansjoviskräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Dessa små stekta dubbelsmörgåsar har ansjovisfräs som fyllning och är enkla att göra.

Ingredienser

  • 4 mkt tunna skivor mörkt bröd
  • 4 mkt tunna skivor sandwichbröd
  • 2 msk olja + 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk ansjovisfiléer ( 100 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet så att skivorna blir lika stora. Hetta upp oljeblandat smör eller margarin i stor stekpanna, stek brödskivorna hastigt på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper.
    2. Häll av spadet från ansjovisfiléerna och låt dem rinna av. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i 2 msk matfett tills den blir glansig och börjar få färg. Hacka under tiden ansjovisfiléerna, vänd ner dem bland löken.
    3. Hacka äggen fint. Vänd ner lök/ansjovisfräset bland äggen, rör om så allting blir som en bredbar kräm. Blanda ner dillen.
    4. Bred ansjoviskrämen på de vita brödskivorna, tryck fast de mörka över, skär brödet med vass kniv i lagom stora trekanter eller avlånga, dubbla små sandwiches.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben