Stenbitromsgravad sill

Serverar: 1-10 portioner

Supergod inlagd sill, bra till midsommar eller julbordet.

Ingredienser

  • 600 gram sillfiléer
  • Förlag
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Sås
  • 2 dl majonäs
  • 1 msk dijon senap
  • 2 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 gram stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av sillfileerna.
    2. Blanda förlagen, lägg sillfioleerna och låt stå i kylen minst ett dygn.
    3. Blanda majonäs, senap, gräddfil och vitlök. Rör i stenbitsrommen. Smaksätt med ev. vitpeppar och salt
    4. Låt sillfileerna rinna av väl, och lägg dem i såsen minst ett dygn innan servering.
    5. Absolut godaste sillinläggningen!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (3)

    Gillsan 29 maj 2008

    denna sillen är supergod!

    Disen 27 december 2008

    Utav denna ville man bara ha mer och mer och mer. Jättegod. Jag använde mig av 5 minuters sill istället. Den här kommer jag attt göra om igen. Helt klart. Tack för receptet Kram Disen

    MaElBe 26 april 2011

    Supergod! Uteslöt dock vitlöken, eftersom jag redan har en vitlöksgravadsill, samt senapen eftersom min man inte äter senap. Men oj så god den blev ändå! Mild och fin i smaken!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben