Sticky rice

Serverar: 4 portioner

En efterrätt på Thailändskt vis.

Ingredienser

  • 1 dl jasminris
  • 3 dl vatten
  • 1 pkt, Thai creamy cocunut milk, 200 ml (spara 2 msk till kokossåsen)
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 färska mango eller 1 pkt fryst tärnad mango, 250 g
  • 5 myntablad
  • Kokossås
  • 2 msk Thai creamy cocnut milk
  • 2 msk vatten
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Låt riset svälla i vattnet minst 3 timmar innan kokning, gärna över natten.
    2. Koka det svällda riset mjukt under lock i ca 15 minuter. Medan riset fortfarande är varmt, tillsätt kokosmjölk, socker och salt. Låt svalna så att kokosmjölken tas upp av riset ca 20 minuter.
    3. Använder du färsk mango så skala och skiva den. Strimla myntabladen.
    4. Blanda alla ingredienser till kokossåsen.
    5. Servera riset i skålar tillsammans med mango och mynta. Avsluta med att hälla på kokossåsen.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben