Stinas skurna havrekakor (sockerfritt)

Serverar: 25 portioner

Spröda kakor med den goda smakkombinationen kanel och socker.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,1/4 dl strösötningsmedel (eller vanligt socker för den som vill)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 150 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en skål eller matberedare. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar. Rulla ut dem i längder ca 30 cm långa och lägg på bakplåtspapper på plåt. Grädda dem i mitten av ugnen tills de fått fin färg och blivit spröda, ca 10-12 minuter. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i sneda bitar. Låt dem kallna helt på plåten.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben