Stöpta korngryn med fläsk

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Lättlagad. Barnen älskar den.

Ingredienser

  • 3 dl matkorn från Frebaco
  • 1 l mjölk
  • 3 tsk mejram
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1,5 msk mörk sirap
  • 12 skivor rimmat stekfläsk
  • Instruktioner

    1. Smöra en vid form och häll i gryn, mjölk och kryddor. Ringla sirapen jämt. Grädda i 175 ̊ 60 min.
    2. Ta ut formen och täck med fläskskivorna. Ställ in i ugnen ytterligare 30 min.
    3. Servera med lingon.
    4. Om man önskar kan man steka ytterligare fläsk till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingsa 7 februari 2012

    Hej! Håller med om att den här rätten är lätt att göra men den är även jätte god. Har gjort denna rätt i många år .Lingonsylt är gott till. MVH Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben