Stolta mammans fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Min son skrev på Facebook att han ätit den godaste soppan någonsin. Visserligen är det en smula överdrivet men som mamma blir man i alla fall lite stolt.

Ingredienser

  • 500 g blandad fisk i tärningar, t ex lax, sej, räkor
  • 500 g valfria grönsaker, t ex morötter och haricots verts
  • 800 g kokosmjölk på burk eller 500 g kokosmjölk och 4 dl grädde och/eller buljong
  • ½ purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiskfond eller hummerfond om buljong inte används
  • Instruktioner

    1. Koka upp kokosmjölken. Krydda och rör om ordentligt. Lägg i grönsakerna och koka några minuter, tills grönsakerna är nästan klara.
    2. Lägg i fisktärningarna och dra av från värmen. Låt stå i ca 10-15 minuter, d v s tills fisken är klar. Lägg i räkorna sist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben