Serverar: 6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Nästan som Ungersk "Töltöt Kaposta". Ganska jobbigt att göra ( mycket disk ), men jättegott med potatis eller spaghetti.
Hacka vitkålen i små bitar. Ta ca. 2msk matolja i en kastrull och värm det. Lägg i kålen och salta så det smakar gott. rör om tills kålen är halvfärdig. Fräs löken i stekpanna. Koka riset i en annan kastrull halvkokt och låt rinna av. Köttbullsmeten: Blanda färsen, riset, löken och kryddorna (allt efter eget smak). Gör såsen: Smält margarin i en stekpanna och blanda i andra ingredienser, tillsätt vatten tills det är lagom tjockt sås. Ta en ganska stor kastrull och varva kålen och köttbullarna. Lägg kålen i botten och överst i kastrullen. Slå lättsaltad vatten nästan upp till köttbullarna och låt det sakta koka upp var efter såsen slås över och låt koka ca. 40 minuter i låg värme. Skaka kastrullen emellanåt. Servera med potatis elles spaghetti.