Stora köttbullar varvat med hackad vitkål

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nästan som Ungersk "Töltöt Kaposta". Ganska jobbigt att göra ( mycket disk ), men jättegott med potatis eller spaghetti.

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 250 g blandfärs eller fläskfärs
  • 2 dl halvkokt ris
  • 1 hackad lök
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Vegetekrydda
  • Paprikapulver
  • 1/2 vitkålshuvud
  • Matolja
  • Sås
  • 125 g margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl Heinz chilisås
  • Vatten
  • Instruktioner

    Hacka vitkålen i små bitar. Ta ca. 2msk matolja i en kastrull och värm det. Lägg i kålen och salta så det smakar gott. rör om tills kålen är halvfärdig. Fräs löken i stekpanna. Koka riset i en annan kastrull halvkokt och låt rinna av. Köttbullsmeten: Blanda färsen, riset, löken och kryddorna (allt efter eget smak). Gör såsen: Smält margarin i en stekpanna och blanda i andra ingredienser, tillsätt vatten tills det är lagom tjockt sås. Ta en ganska stor kastrull och varva kålen och köttbullarna. Lägg kålen i botten och överst i kastrullen. Slå lättsaltad vatten nästan upp till köttbullarna och låt det sakta koka upp var efter såsen slås över och låt koka ca. 40 minuter i låg värme. Skaka kastrullen emellanåt. Servera med potatis elles spaghetti.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben