En stor, saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.
Ingredienser
900 g blandfärs
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stjälk bladselleri
3 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk salt
1/2 - 1 tsk chilipulver
2 ägg
1 dl havregryn
1 burk hela tomater, 400 g
4 skivor bacon
Instruktioner
Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 - 10 minuter.
Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Blanda ned havregryn, tomater och grönsaker i färsen. Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 - 1 1/2 timme eller tills färsen är genomgräddad.
Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.