Stora köttfärslimpan

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

En stor, saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.

Ingredienser

  • 900 g blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 stjälk bladselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 - 1 tsk chilipulver
  • 2 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 4 skivor bacon
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 - 10 minuter.
    2. Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Blanda ned havregryn, tomater och grönsaker i färsen. Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 - 1 1/2 timme eller tills färsen är genomgräddad.
    3. Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben