Stora mjuka ingefärskakor

Serverar: 24 portioner

Stora mjuka kakor med ingefära.

Ingredienser

  • 6 1/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 tsk malen kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl margarin, rumstempererat
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 msk mörk sirap
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ihop mjöl, ingefära, bikarbonat, kanel, kryddnejlika och salt. Ställ åt sidan.
    2. Ta fram en stor skål och rör ihop margarinet och ½ dl strösocker tills det blivit ljust och fluffigt. Vispa i ägget, vatten och sirap.
    3. Sikta sedan successivt den redan siktade mjölblandningen ned i sirapsblandningen. Forma degen till bollar stora som valnötter och rulla dem i resten av sockret.
    4. Lägg kakorna med 5 cm mellanrum på en bakplåtspapperklädd plåt och platta ut dem. Grädda i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på bakplåtspapperet i 5 minuter, innan du tar bort dem och lägger på galler för att svalna helt. Lagra i en lufttät behållare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben