Storbiff tandoori

Serverar: 4 portioner

Saftig biff i pannan som serveras med en härlig grönsaksraita och ris.

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 500 g nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 2 msk smör
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Blanda färsen med 1 tsk salt, 1 krm peppar, tandoorikrydda och 3-4 msk vatten. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff.
    3. Stek på medelvärme ca 10 minuter och vänd biffen efter halva tiden. Stek tills den är helt genomstekt och dela i fyra bitar.
    4. Skala, riv och pressa ur vattnet ur gurkan. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda alltsammans med créme fraiche och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera biffen ur pannan tillsammans med grönsaksraita och ris.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben