Saftig biff i pannan som serveras med en härlig grönsaksraita och ris.
Ingredienser
4 portioner ris
500 g nötfärs
Salt
Svartpeppar
2 msk tandoorikrydda
2 msk smör
1 gurka
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
½ dl lätt crème fraiche
Instruktioner
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda färsen med 1 tsk salt, 1 krm peppar, tandoorikrydda och 3-4 msk vatten. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna.
Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff.
Stek på medelvärme ca 10 minuter och vänd biffen efter halva tiden. Stek tills den är helt genomstekt och dela i fyra bitar.
Skala, riv och pressa ur vattnet ur gurkan. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda alltsammans med créme fraiche och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffen ur pannan tillsammans med grönsaksraita och ris.