Linssoppa i grunden, jag beskriver hur jag gjort, det blev stor mängd.
Hett o kryddigt, så vill jag ha det, men det är vegetariskt!
Ingredienser
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 morötter
3 dl röda linser
Olja att fräsa i
Curry
Cayennepeppar
Chili från kvarn
500 g passerade tomater, eller krossade om du föredrar det
Buljong - antingen fond eller tärningar - det ska bli minst 1 ½ liter
1 lime
3 msk Maggi soja
1 tsk mrs Cheng soja
Ingefärapulver, ca 1 tsk
Paprikapulver, 1-2 tsk
Salt
Peppar från kvarn
Vegeta eller Herbamare att smaka av med
1 bit kålrot ca en kvarts liten rot
1 mogen banan i små skivor/bitar
2 normalstora potatisar, rivna
1 dl långkornigt ris
1 burk crème fraiche
Instruktioner
Skölj linser, ansa och hacka/riv grön- och rotsaker och löken.
Ta en stor soppgryta, ha i lite olja i botten, fräs sen löken, i med kryddor, rör ordentligt, ta grytan av värmen om det behövs.
I sen med buljong, kross/passerade tomater. På med locket låt koka upp. Sen i med resten. Smaka av, smaka av, smaka av....
När det kokat ca 20 min, ha i crème fraichen. Smaka av igen.
Liknande recept
Kommentarer (0)