Storkokssoppa i januari

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Linssoppa i grunden, jag beskriver hur jag gjort, det blev stor mängd. Hett o kryddigt, så vill jag ha det, men det är vegetariskt!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 3 dl röda linser
  • Olja att fräsa i
  • Curry
  • Cayennepeppar
  • Chili från kvarn
  • 500 g passerade tomater, eller krossade om du föredrar det
  • Buljong - antingen fond eller tärningar - det ska bli minst 1 ½ liter
  • 1 lime
  • 3 msk Maggi soja
  • 1 tsk mrs Cheng soja
  • Ingefärapulver, ca 1 tsk
  • Paprikapulver, 1-2 tsk
  • Salt
  • Peppar från kvarn
  • Vegeta eller Herbamare att smaka av med
  • 1 bit kålrot ca en kvarts liten rot
  • 1 mogen banan i små skivor/bitar
  • 2 normalstora potatisar, rivna
  • 1 dl långkornigt ris
  • 1 burk crème fraiche
  • Instruktioner

    Skölj linser, ansa och hacka/riv grön- och rotsaker och löken. Ta en stor soppgryta, ha i lite olja i botten, fräs sen löken, i med kryddor, rör ordentligt, ta grytan av värmen om det behövs. I sen med buljong, kross/passerade tomater. På med locket låt koka upp. Sen i med resten. Smaka av, smaka av, smaka av.... När det kokat ca 20 min, ha i crème fraichen. Smaka av igen.

    Liknande recept

    4
    30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben