Stort festbröd

Serverar: 10-20 portioner

Ett bröd som alltid blir succé vid större kalas och mottagningar. Godast samma dag det bakats, men inte så tokigt sedan heller.

Ingredienser

  • 1,2 dl ljummet vatten
  • 1 påse vetemjöl, gärna special
  • 50 g jäst
  • 2 msk salt
  • 1/2 dl olja
  • Instruktioner

    Blanda 2 dl vatten, 2 dl vetemjöl och jäst i en bakskål. Låt stå 20 min. Tillsätt salt, olja ,resten av vattnet och resten av mjölet. Arbeta ihop i skålen och fortsätt att knåda degen på bakbordet 10 min (om du orkar!). Jäs 1 timme i skålen övertäckt med handduk. Täck en plåt med bakplåtspapper. Vält ut degen på plåten. Forma lätt. Ställ plåten i nedre delen av ugnen i 300 grader i 10 min. Sänk sedan värmen till 200 grader, grädda 50-60 min till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben