Saftigt festbröd med färsost och pesto

Serverar: 2 portioner

Detta bröd har jag inte provat själv, men jag tycker det låter gott.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 12 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g krämig färskost (t.ex philadelphia)
  • 1 1/2 dl pesto
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl linfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet och saltet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig, ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk 40 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en degplatta, ca 30 cm lång.
    2. Fyllning: Blanda samman färskost och pesto. Fördela blandningen på de båda degplattorna. Rulla ihop dem som rulltårtor och lägg dem i två smorda brödformar. Låt sedan jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Pensla med olivoljan och strö över linfrön. Baka i ugnen på 225 grader i 30 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben