Detta bröd har jag inte provat själv, men jag tycker det låter gott.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
12 1/2 dl vetemjöl
2 tsk salt
Fyllning
100 g krämig färskost (t.ex philadelphia)
1 1/2 dl pesto
2 msk olivolja
1/2 dl linfrön
Instruktioner
Smula ner jästen i en degbunke.
Häll över vatten och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet och saltet.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen tills den känns smidig, ca 5 minuter.
Låt jäsa under bakduk 40 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela den i två delar och kavla ut varje del till en degplatta, ca 30 cm lång.
Fyllning:
Blanda samman färskost och pesto.
Fördela blandningen på de båda degplattorna.
Rulla ihop dem som rulltårtor och lägg dem i två smorda brödformar.
Låt sedan jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
Pensla med olivoljan och strö över linfrön.
Baka i ugnen på 225 grader i 30 minuter.
Låt svalna på galler.