Festligt med bröd och ägg i ett!
Passar bra till påsk.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl fingerljummet vatten, 37 grader
2 tsk salt
800 g vetemjöl special, (ca 1,4 l)
25 g rumsvarmt smör
Fyllning
Ägg
Pensling
Vatten
Garnering
Sesamfrön
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och det mesta av mjölet (spara några dl). Tillsätt smöret i klickar och ev. lite mera mjöl. Arbeta degen
kraftigt, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Lägg så många ägg som önskas i kokande vatten ca 2 minuter. Spola dem med kallt vatten.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i 14 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna ganska tätt (ca 2 cm mellanrum) i 2 ringar på bakplåtspappersklädda plåtar.
Tryck ner ett ägg (med skalet kvar) i varje bulle ordentligt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Värm ugnen till 225 grader.
Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.
Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Lägg fram hela brödet och låt var och en bryta sin bulle.
verkar superkul ju!!! måste finnas på påskbordet iår :D verkligen kreativt recept!