Stracciatella alla Romana

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Italiensk soppa med äggklimp. Snabblagad soppa som är svår att misslyckas med. Mycket populär i Rom

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk nyriven parmesanost
  • 1 l köttbuljong
  • Muskotnöt
  • 1 krm salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen till skum. Rör med kraftiga tag ner den nyrivna osten, 1 1/4 kall buljong, lite nyriven muskotnöt och 1 krm salt.
    2. Koka upp resten av buljongen i en kastrull.
    3. Ta av kastrullen från plattan och låt äggmassan rinna ner i den under ständig omrörning.
    4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
    5. Rör kraftigt med vispen tills det bildas små äggklimpar. Smaka eventuellt av med peppar.
    6. Servera soppan genast så att äggklimpen inte förlorar sin spänst. Gott med rostat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben