Gott, GI (om man nu bryr sig om det..) som lagar sig själv och är så gott som omöjligt att misslyckas med.
Kan förberdas i god tid innan den ska in i ugnen.
Serverar man den med ris blir GI-värdet runt 60. Själv lämnar jag GI:andet åt dess öde och serverar den här rätten lika gärna med en rejäl potatisgratäng.
Ingredienser
500 g nötkött (högrev, rostbiff eller innanlår) i tunna strimlor
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk kinesisk soya
1 1/2 tsk malen ingefära
2 msk sesamfrön
Ev lite örtsalt
Ev lite peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär purjolöken i skivor på snedden. Skala och finhacka vitlöken.
- Lägg kött och lök i en ugnsäker form.
- Blanda matlagningsgrädde med soya och ingefära. Salta och peppra eventuellt lätt.
Häll blandningen över köttet och strö över sesamfrön.
- Stek i mitten av ugnen i ca 20- 30 minuter.
- Klart att servera!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Absolut godaste kötträtt till vardags o fest :=)