Strimlad ugnsbakad biff

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott, GI (om man nu bryr sig om det..) som lagar sig själv och är så gott som omöjligt att misslyckas med. Kan förberdas i god tid innan den ska in i ugnen. Serverar man den med ris blir GI-värdet runt 60. Själv lämnar jag GI:andet åt dess öde och serverar den här rätten lika gärna med en rejäl potatisgratäng.

Ingredienser

  • 500 g nötkött (högrev, rostbiff eller innanlår) i tunna strimlor
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 msk sesamfrön
  • Ev lite örtsalt
  • Ev lite peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär purjolöken i skivor på snedden. Skala och finhacka vitlöken.
    3. Lägg kött och lök i en ugnsäker form.
    4. Blanda matlagningsgrädde med soya och ingefära. Salta och peppra eventuellt lätt. Häll blandningen över köttet och strö över sesamfrön.
    5. Stek i mitten av ugnen i ca 20- 30 minuter.
    6. Klart att servera!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    le60 18 mars 2011

    Absolut godaste kötträtt till vardags o fest :=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben