Strömming i form

Serverar: 4 portioner

Som huvudrätt eller till fisk buffébordet.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 ½ dl kaffegrädde
  • ½ dl tomatpuré
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skala och grovstrimla morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i matfett några minuter. Tillsätt vatten och fiskbuljong. Låt allt småkoka några minuter tills grönsakerna är mjuka.
    3. Lägg grönsaksfräset i en smord eldfast form.
    4. Skölj strömmingsfiléerna. Lägg ut dem med köttsidan nedåt. Strö över salt och persilja. Rulla ihop med köttsidan utåt.
    5. Lägg strömmingsrulladerna på grönsaksfräset. Blanda grädde och tomatpuré, häll det över fisken.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Strö över lite hackad persilja och bjud färskpotatis till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben