Som huvudrätt eller till fisk buffébordet.
Ingredienser
500 g morötter
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl vatten
1 fiskbuljongtärning
600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
1 dl finhackad persilja
1 ½ dl kaffegrädde
½ dl tomatpuré
Garnering
Hackad persilja
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Skala och grovstrimla morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i matfett några minuter. Tillsätt vatten och fiskbuljong. Låt allt småkoka några minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Lägg grönsaksfräset i en smord eldfast form.
- Skölj strömmingsfiléerna. Lägg ut dem med köttsidan nedåt. Strö över salt och persilja. Rulla ihop med köttsidan utåt.
- Lägg strömmingsrulladerna på grönsaksfräset. Blanda grädde och tomatpuré, häll det över fisken.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Strö över lite hackad persilja och bjud färskpotatis till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...