Strömming med citron, vitlök och basilika
Serverar:
4 portioner
Grillad strömming från Italien.
Ingredienser
300 g strömmingsflundra
Marinad
1 liten vitlöksklyfta pressad eller finriven
3-4 msk zeta olivolja
Finrivet skal och saft från 1 citron
Salt
Svartpeppar
Färsk basilika
Instruktioner
Skär bort ryggbenet på längden så att du får smala, benfria fileer. Torka väl och grilla snabbt på skinnsidan.
Blanda ingredienserna till marinaden och häll över strömmingen.
Ät strömmingen direkt eller låt den marinera några timmar eller till nästa dag.
Liknande recept
Salladsdressing med basilika, citron och vitlök
4
Köttfärssås med vitlök och basilika
5
20 min
4-6
1
Cannelloni med spenat, basilika och vitlök.
4.5
8
1
Färskoströra med basilika och citron
2
4
1
Fullkornsspaghetti med citron, basilika och lax
5
4
Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd
4.9
4
4
Strömming i ugn
4.9
30 min
2
10
Strömming på grönsaksbädd
45 min
4
Vitlök och chili marinerade jätteräkor
5
15 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!