Strömmingsflundra med morotsmos och chutney

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Chutney smakar lika bra som lingonsylt till strömmingsflundror, särskilt om den fått lite sting av citrusskal.

Ingredienser

  • 3–4 rödlökar, grovskivade
  • 1 tsk smör
  • 800 g potatis, skalad
  • 2 morötter, skalade
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1–2 krm vitpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 500 g strömmingsflundra
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 2 msk pepparrot på tub
  • 1 dl ströbröd
  • 50 g smör
  • 1 dl (nypon)chutney
  • rivet skal av 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Låt lökarna smälta sig mjuka med smöret i kastrull på ganska svag värme 10 minuter.
    2. Skiva rotsaker halvcentimetertjockt. Lägg i kastrull med vatten som täcker. Koka upp, sjud under lock cirka 10 minuter. Häll av vattnet, elvispa till mos med salt, peppar och lite mjölk i taget.
    3. Klipp bort ryggfenorna, salta och peppra insidan av filéerna, smeta pepparrot på hälften. Lägg ihop en filé med pepparrot och en utan, med köttsidorna ihop. Vänd i ströbröd.
    4. Stek fisken i smör på medelvärme, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda chutneyn med citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben