Strömmingslåda

Serverar: 4 portioner

Strömmingslåda är en svensk klassiker som fungerar lika bra på julbordet som på en vanlig onsdag.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad gräslök
  • Smör
  • Salt
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör rullar av strömmingsfiléerna med en bit ansjovis i varje, skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
    2. Slå på ansjovisspadet över strömmingarna och salta en aning.
    3. Blanda grädde, chilisås och gräslök. Slå över blandningen och strö på lite ströbröd.
    4. Grädda i varm ugn i cirka 25 minuter. Servera med färsk potatis och gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Solkvinna 11 december 2011

    Hej! Supertack för en jättegod strömmingslåda. Jag brukar inte ha strömmingslåda på mitt julbord. Men var på knytis igår lördag och blev anmodad att ta med mig stömmingslåda. Hjälp!!! Men ditt recept räddade mig! Jag fick mycket beröm kan jag säga. Bytte ut gräslöken mot dill och den blev jättegod. Hittade ingen gräslök i affären. Tack och GOD JUL!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben