Strömmingslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Strömmingslåda är en svensk klassiker som fungerar lika bra på julbordet som på en vanlig onsdag.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 st liten burk ansjovisfiléer
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad gräslök
  • Smör
  • Salt
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör rullar av strömmingsfiléerna med en bit ansjovis i varje, skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
    2. Slå på ansjovisspadet över strömmingarna och salta en aning.
    3. Blanda grädde, chilisås och gräslök. Slå över blandningen och strö på lite ströbröd.
    4. Grädda i varm ugn i cirka 25 minuter. Servera med färsk potatis och gräddfil

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben