Strömmingstapas med två dipp

Serverar: 4 portioner

Nystekta och krispiga små strömmingsfiléer som äts direkt med fingrarna.

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 msk fransk senap
  • 3 msk turkisk meze matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 3 msk smör och rapsolja
  • Citrondipp
  • 1 dl turkisk meze matyoghurt
  • Rivet skal av ½ citron
  • ½ dl hackad gräslök
  • Pepparrotsdipp
  • 2 dl crème fraiche gourmet äpple och pepparrot
  • Instruktioner

    1. Klipp bort ryggfenan och dela strömmingsfiléerna på längden. Blanda senap, yoghurt, salt och peppar i en skål. Vänd ner strömmingen i blandningen och vänd dem sedan i rågmjöl. Stek strömmingen brun och knaprig i smör och rapsolja i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg ut dem på hushållspapper så håller de sig krispiga.
    2. Rör ihop alla ingredienserna citrondippen.
    3. Servera strömmingen med dippsåserna och bröd.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    Serentia 20 november 2012

    Var en helt okej maträtt. Jag använde det i slutändan inte som tapas utan åt det med potatis osv.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben