Studenttårta i långpanna

Serverar: 25 portioner

Tårta i långpanna är väldigt behändligt när du ska många på kalas...

Ingredienser

  • Botten
  • 750 g mandelmassa
  • 375 g smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 500 g färska eller frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Garnering
  • ½ liter vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 3 liter färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt matfettet och vispa tills det är slätt. Tillsätt äggen och mjölet. Bred ut smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper.
    2. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 25 minuter.
    3. Låt svalna.
    4. Dra av bakplåtspapperet och lägg kakan på serveringsfat.
    5. Hacka jordgubbarna och blanda med vattnet och gelésockret och koka i en halv minut.
    6. Bred ut jordgubbsmoset på bottnen. Vispa grädden och vaniljsockret till fast skum. Bred eller spritsa ut grädden ovanpå jordgubbsmoset. Garnera med jordgubbar.
    7. Cirka 25 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    CarmelK 11 juni 2014

    Mycket bra och enkelt recept! Smakar mycket jordgubb av fyllningen och mandelmassan gör kakan mjuk och saftig men smakar inte marsipan som jag var lite orolig för. Kommer att använda detta receptet fler gånger.

    Mejt moberg 22 maj 2018

    Hitter inte svar på min fråga om napoleonbakelser kan djupfrysas? Går det? Isåfall, hur länge? Bieffekter?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben