Stuvad blomkål med falukorv

Serverar: 4-6 portioner

God svenska traditionella rätt.

Ingredienser

  • 1 kg falukorv skivad
  • 700 gr blomkål i små buketter
  • 40 gr smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Lite nyriven muskot
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålsbuketterna hastigt i lättsaltat vatten i en gryta. Svalna av dem.
    2. Gör en bottenredning av smöret och mjölet, häll i mjölken och kryddorna. Koka upp och låt koka i några minuter. Vänd ner blomkålsbuketterna och värm dem i såsen. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Stek korven och servera med stuvningen, lingon och nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben