Stuvade makaroner, köttbullar och korv

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Det är något jag kokade ihop en kväll då jag och mina kompisar var vrålhungriga, och sedan dess har jag bara fått laga denna allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

  • ½ pkt Mamma Scans köttbullar (ca 20 st)
  • ½ falukorv
  • 7 dl makaroner
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 citron
  • 3 krm citronpeppar
  • 4 krm vitlökspulver (hackad vitlök är ännu bättre)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 krm kryddmix
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet till makaronerna. Tillsätt sedan makaronerna och låt dem koka färdigt medan du gör i ordning resten.
    2. Klipp eller skär köttbullarna och falukorven i 4 små bitar (viktigt att de är små). Stek dem sedan i en kastrull eller i en gryta. Tillsätt citronpeppar, salt, peppar och kryddmix.
    3. Ta de kokta makaronerna och häll bort vattnet. Häll dem i grytan med korv och köttbullar. Tillsätt sedan mjölken, grädden och vitlökspulvret eller de hackade vitlöksklyftorna.. Blanda väl!
    4. Skär några skivor av citronen och lägg dem mitt på blandningen. Lägg på ett lock och låt det koka på låg värme tills du tycker att det är klart. Själv tycker jag det är färdigt när man ser att korven och köttbullarna sugit upp mjölk och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben