Suffléomelett med kantareller

Serverar: 1 portioner

Otroligt mjäll, lätt och luftig omelett med skogens goda kantareller.

Ingredienser

  • ½ tsk smör
  • 2-3 dl färska kantareller
  • 1 msk strimlad rödlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk persilja
  • Omelett
  • 2 äggulor
  • 2 msk mellangrädde
  • 2 äggvitor
  • Smör till stekning
  • 3 msk riven lagrad sveciaost
  • Instruktioner

    1. Stek kantarellerna i smör i en liten panna. Tillsätt lök och stek på medelhög värme någon minut. Krydda med salt och peppar och håll varmt.
    2. Vispa ihop äggulor, grädde och salt i en skål. Vispa upp äggvitan till hårt skum i en ren bunke och vänd varsamt ner i äggulesmeten.
    3. Smält lite smör i en liten panna på medelhög värme. Slå i omelettsmeten och stek 2-3 minuter. Strö över den rivna osten. Lägg på kantarellerna och stjälp upp omeletten på en tallrik. Toppa med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben