Superenkel kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

En av mina favoriter då jag vill ha något enkelt och gott att bjuda på.

Ingredienser

  • 500-600 g kassler, skivas i tunna skivor
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 dl Heinz chilisås, så mycket så grädden blir lite ljusrosa
  • 1 dl bostongurka eller mer
  • 3-4 ananasringar, delas i mindre bitar
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt (försiktigt, eftersom kasslern är salt i sig självt)
  • Svartpeppar, lite
  • 1 msk flytande margarin, till formen
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form med lite flytande margarin. Skiva kasslern i cirka ½ cm tunna skivor och lägg kasslerskivorna lite omlott i botten på formen.
    2. Blanda 2 dl vispgrädden med vetemjöl och vispa ihop detta så det blir slätt och inte klumpar sig. Häll i resten av vispgrädden och crème fraiche och rör om väl. Slå i chilisås, så mycket så grädden blir ljusrosa i färgen. Häll i bostongurkan och ananasbitarna och smaka av med salt och svartpeppar. Slå denna gräddblandning över hela rätten.
    3. Sätt in rätten i 225 graders ugn i ca 15-20 minuter.
    4. Servera nykokt potatis eller ris och en grönsallad till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    keepsmile 18 februari 2010

    Mycket enkel att göra och helt underbart god. Hoppade visserligen över bostongurkan då mina barn inte äter bostongurka.

    Monika46 20 februari 2010

    Synd att du hoppade över Bostongurkan för det är den som ä pricken över i:et och gör rätten supergod. Mitt eget betyg för denna enkla rätt är en klar femma (med Bostongurka i förståss :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben