Superenkel mazarinkaka

Serverar: 40 portioner

Den går snabbt och lätt att göra. Det blir många då den bakas i långpannan.

Ingredienser

  • 400 g margarin smält
  • 6 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 1,25 dl malen sötmandel
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 8-12 droppar bittermandelolja (efter smak)
  • 2 dl florsocker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Smält smöret. Mal sötmandeln. Rör ner i det uppvispade ägg-socker. Det smälta smöret, mjölk, bittermandelolja.
    2. Rör sedan ner det blandade mjöl, bakpulver, sötmandeln och vaniljsocker.
    3. Slå i en långpanna 30x40 cm. Grädda i 200 grader 30 min. Känn efter med sticka.
    4. Låt kakan kallna. Blanda en glasyr av florsocker och vatten Bred över kaka. Skär i 5x5 cm rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben