Supergod citronkaka

Serverar: 8 portioner

Min absoluta favortikaka! Frisk och god i smaken...

Ingredienser

  • Citronkaka
  • Botten
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör/margarin
  • Citronkräm
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 stor citron (blir ca 0,75 dl citronsaft)
  • Instruktioner

    1. Citronkaka: Mojsa ihop allt i en bunke, kläm ut i en form - om du har avtagbar kant så lägg lite bakplåtspapper i botten, det kan läcka. Ställ kallt i 10 minuter och förgrädda sedan i 15 minuter i 200 grader. OBS! Bara deg på botten, inte längs kanterna.
    2. Citronkräm: Vispa socker och ägg pösigt. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Häll det rivna skalet och saften av citronen i äggsmeten och tillsätt mjöl. Bred citronkrämen över den förgräddade botten och grädda i ytterligare 8-10 minuter tills smeten stelnat. Pudra kakan med florsocker och låt den svalna.
    3. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben