Min absoluta favortikaka! Frisk och god i smaken...
Ingredienser
Citronkaka
Botten
2 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
Citronkräm
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl mjöl
1 stor citron (blir ca 0,75 dl citronsaft)
Instruktioner
Citronkaka:
Mojsa ihop allt i en bunke, kläm ut i en form - om du har avtagbar kant så lägg lite bakplåtspapper i botten, det kan läcka. Ställ kallt i 10 minuter och förgrädda sedan i 15 minuter i 200 grader. OBS! Bara deg på botten, inte längs kanterna.
Citronkräm:
Vispa socker och ägg pösigt. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
Häll det rivna skalet och saften av citronen i äggsmeten och tillsätt mjöl.
Bred citronkrämen över den förgräddade botten och grädda i ytterligare 8-10 minuter tills smeten stelnat. Pudra kakan med florsocker och låt den svalna.