Supergod kokosrulltårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Kalas gott med jordgubbar

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 1 ½ - 2 dl kokos
  • Fyllning
  • Ca 2 dl vispgrädde
  • 1 l skivade jordgubbar
  • Garnering
  • Ev, vispad grädde
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg smeten och rör ihop. Tillsätt mjölken och rör till en smet.
    2. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna. Fördela kokosen över. Grädda i ugn 250 grader, ca 5 min. Stjälp upp på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Lägg på en fuktig handduk och låt kakan svalna.
    3. Bred ut vispad grädde och strö över jordgubbar. Rulla ihop tårtan med hjälp av pappret och ställ kallt en stund. Garnera med grädde och halva jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben