Supergod marängrulle

Serverar: 10 portioner

Marängrulle fylld med lemon curd, passionsfrukt och jordgubbar. Fräscht, sött och otroligt gott. Från Allers nr 10, 2009.

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1/2 dl marsánpulver för kokning
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 3/4 dl lemon curd
  • 5 dl jordgubbar
  • 2 passionsfrukter
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Ta fram äggvitorna och ställ dem rumsvarmt, så att de blir tempererade. Vispa dem sedan till ett fast, vitt skum med absolut rena redskap. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning tills massan är styv och blank. Spara 1/2 dl av sockret och blanda det med marsánpulvret. Vispa ned blandningen i smeten.
    3. Bred ut smeten jämnt till en rektangulär platta, ca 25x35 cm, på bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och grädda ca 25-30 minuter. Dra av bottnen från bakplåten och låt den kallna under bakduk.
    4. Vispa grädden till fyllningen. Vänd den kalla botten upp och ned på ett smörpapper och dra av bakpapperet. Bred över lemon curd. Bred därefter över grädden i ett jämnt lager.
    5. Skär jordgubbarna i mindre bitar och strö över. Dela passionsfrukterna, gröp ur innehållet och droppa jämnt över kakan. Rulla samman från långsidan med hjälp av papperet.
    6. Servera rullen dagsfärsk, eftersom marängen sedan tappar sin frasighet. Sikta litet florsocker över vid serveringen.
    7. Det går utmärkt att djupfrysa marängrullen direkt efter att den rullats samman. Ta fram och ställ den i kylskåpet ca 30 minuter innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben