Supergod vallmosmulpaj med råkräm

Serverar: 8 portioner

Underbar smulpaj The american way.....

Ingredienser

  • Paj
  • 1 ½ dl råsocker
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl blå vallmo frön
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 250 g kallt smör
  • 1 l färska amerikanska blåbär (eller svenska)
  • Ev 2 msk potatismjöl (behövs endast till svenska blåbär)
  • Råkräm
  • 1 färsk vaniljstång
  • 6 ekologiska äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl visp grädde
  • 3 dl grekisk yoghurt (10%)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman råsocker, kokosflingor, havregryn, blå vallmo frön och vetemjöl. Nyp samman med smöret tills det blir en smulig deg.
    3. Häll bären i botten av en eldfast form. Strö eventuellt över potatismjöl. Smula över degen.
    4. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
    5. Rå kräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
    6. Vispa äggulor, strösocker och vanilj frön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig.
    7. Blanda grädden med yoghurten och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben