Supergoda citrusbitar

Serverar: 24 portioner

Tid: 40 minuter

En riktig kalaskaka

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 apelsiner
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • GLASYR
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 tsk olja
  • Instruktioner

    Riv skalet av en apelsin. Pressa saften ur båda apelsinerna så det blir 1 1/2 dl saft. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör,apelsinskal och saft,citronskal och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, ca 20x30 cm. Grädda strax under mitten i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen i vattenbad med oljan. Bred chokladen över kakan och skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben