Supergoda kycklingenchiladas

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, snabbt och underbart gott! Perfekt mat till en mysig fredagsmiddag. Jag fick receptet av en vän och det blev snabbt en favorit.

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 st paprikor
  • 8 st tortillabröd
  • Sås
  • 2dl tomatpuré
  • 1 påse Faijta-kryddmix
  • 250 g riven ost
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek den i en stekpanna med lite smör. Gör såsen genom att blanda tomatpurén, vattnet och faijtasmixen på låg värme. Det ska inte koka.
    2. Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt i pannan när kycklingen fått färg och är genomstekt. Låt paprikan få lite färg. Tillsätt hälften av såsen och hälften av den rivna osten i stekpannan och rör till osten smält. Låt det stå och puttra en kort stund.
    3. Fördela såsen över 8 tortillabröd, rulla ihop bröden och lägg i en ugnssäker form. Häll sedan på resten av såsen och strö osten över rullarna. In i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
    4. Servera med en god sallad och gärna ett glas rött vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben