Supergoda sockerkakspannkakor/plättar GI

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket goda - vad jag kallar sockerkakspannkakor. De blir lite liknande plättar. Jag har inget socker eller sötningsmedel i över huvud taget. Bara torkade dadlar och havremjölk som är naturligt söta och som ger en neutral söt smak!

Ingredienser

  • 2 dl dadlar
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl havremjölk
  • 4 ½ dl dinkelmjöl (Varav gärna 1 dl fullkorn)
  • 1 tsk kardemumma eller 2-3 krm vaniljpulver (äkta, torkat eller färskt från vaniljstång)
  • Instruktioner

    1. Mixa dadlarna till en fin kletig gegge i en matberedare.
    2. Kleta ihop ägget med dadlarna med händerna. När de är tilräckligt ihopkletade, vispa ihop ordentligt. Häll i lite havre mjölk för att underlätta vispandet. Häll i resterande ingredienser.
    3. Stek som små plättar på låg värme. Det går bra i en neutral olja (vegan). Själv föredrar jag äkta smör eller Bregott. :)
    4. Voilá!
    5. Går inte att få nyttigare OCH godare ;)

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.8
    30 min
    1

    Kommentarer (2)

    Frostpaw 26 januari 2012

    Låter gott, men det är inte GI. Det är ju inte enbart "SOCKER" du bör undvika. Ta en titt på hur mycet kolhydrater det finns i det där mjölet så ska du få se.. ;)

    barret 26 januari 2012

    Ja, det är sant det du säger! Men om man äter enligt GI och vill ha något gott utan raffinerat socker så ansåg jag detta recept som bra. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben