Mjölkfria plättar

Supergoda plättar helt fria från både mjölk och soja. Ingen som inte vet om det skulle kunna gissa att de är tillagade på bara vatten! Bra för allergiker!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 6 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl majsmjöl (obs! använd majsmjöl, inte maizena eller annan stärkelse, det blir inte lika bra)
  • 1 ½ msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk flytande mjölk- och sojafritt margarin eller smält, avsvalnat mjölk- och sojafritt margarin
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen och vispa löst. Blanda i alla de torra ingredienserna och hälften av vattnet. Rör till en jämn smet och rör sedan i resten av vattnet och margarinet. Låt svälla i 20 minuter och stek sedan tunna plättar på medelstark värme i ett plättlagg. Stekpannan behöver bara smörjas de första gångerna eftersom det är fett i smeten.
    2. Tips! Om du vill göra chokladplättar (passar bra till mjölk- och sojafri vaniljglass) så ökar du sockermängden till ½ dl och lägger till 4 msk kakao.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Födoämnesallergi
    Tyvärr blir fler och fler människor överkänsliga mot vissa ämnen och u...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben