Supernyttiga rågbullar

Serverar: 12 portioner

Supergoda och supernyttiga semlor som man mår bra av.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • ½ dl rapsolja
  • 5 dl (275 g) grovt rågmjöl
  • 7 dl (420 g) vetemjöl
  • 2 dl rostade solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • Till dekoration: Pumpafrön
  • Instruktioner

    1. 1. Smula jästen i en bunke. Häll det ljumma vattnet över och rör tills jästen löst sig. 2. Rör i honung och rapsolja. 3. Blanda rågmjöl, vetemjöl, solrosfrön, linfrön, kummin och salt. Blanda i mjölblandningen i degbunken. Knåda degen mjuk och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca. 1 timme. 4. Baka ut degen på mjölat bord till 12 bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta på bakplåt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 5. Pensla bullarna med vatten och strö över pumpafrön. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg, ca. 20 minuter.
    2. Näring / bulle: 349 kcal. 15 g fett, 11 g protein, 44 g kolhydrater

    Liknande recept

    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (1)

    _Alexandra_ 22 januari 2011

    Ett perfekt basrecept för frallor. Dom blir fluffiga och fina. Jag har provat att byta ut solrosfröna mot hackad glöggmix (hade en massa över efter jul) och det blev jättebra. Senast jag bakade dom så bytte jag hälften av solrosfröna till fruktmusli och jag bytte ut honungen mot 2 msk fikonmarmelad och det blev också kanon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben