Supersnabb mussel- och persiljesoppa

Serverar: 4 portioner

En riktigt läcker soppa som inte tar många minuter att få klar.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl mellangrädde
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk musslor i vatten, ca 425 g
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1-2 persiljekvistar till garnering
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet, smula ner buljongtärningarna och tillsätt paprikapulvret och grädden. Pressa i vitlöken och låt allt puttra några minuter utan lock. Tillsätt musslorna med spad, citronjuice och persiljan.
    2. Hetta upp soppan men låt den inte koka för då kan musslorna lätt bli sega. Smaka av med salt och peppar. Garnera med några blad persilja. Servera soppan med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben