Surdegspizza med carpaccio

Läcker pizza med carpaccio twist! Tips! Frys oxfilén 1 timme innan så blir det lättare att skära tunna skivor.

Ingredienser

  • 1 förpackning pizzadeg, gärna surdeg, ca 400 g
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 msk olivolja
  • Eventuellt 1 msk finhackad timjan
  • Topping
  • 100 g rå oxfilé, i lövtunna skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk färskmalen svartpeppar
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 20 g rucola
  • 2 tsk olivolja
  • 2 citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Platta ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper.
    2. Fräs löken mjuk i olja på låg värme utan att den får färg. Tillsätt timjan och mixa till en röra.
    3. Grädda pizzabotten mitt i ugnen i 10-15 minuter.
    4. Bred på lökröran och fördela oxfiléskivor ovanpå. Salta och peppra. Hyvla över parmesanost och toppa med pinjenötter och rucola.
    5. Ringla över olja och servera med en citronklyfta att pressa över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben