Carpaccio på laxfilé

Serverar: 4 portioner

Servera tunnskuren laxfilé som carpaccio med kapris, parmesanost, persilja och olivolja. Passar på buffébordet.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé, utskuren, fryst minst 2 dygn
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk parmesanost
  • ½ knippe bladpersilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär lövtunna skivor av laxen och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat.
    2. Blanda samman citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar, pensla oljan över laxskivorna.
    3. Blanda samman en sallad på fint riven parmesan, citronskal och kapris och fördela över laxen. Toppa med lite fint skuren bladpersilja.
    4. OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben