Sashimi på tonfisk och rädisor

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Enkel, frisk tonfisksashimi, som de flesta kan tycka om. Rättika, rädisor, inlagd ingefära och Wasabipasta - det är allt... Plus lite japansk soya. Bilden visar även olivsaltflingor, men dessa är onödiga då soyan är så salt...

Ingredienser

  • 200 g färsk tonfisk
  • 200 g rättika
  • 200 g rädisor
  • 60 g inlagd ingefära SushiGiri
  • 8 cm Wasabipasta
  • Gurkstrimlor
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva tonfisken mycket tunt med elkniv eller filékniv Strimla rättikan och rädisorna fint
    2. Strimla en gurka fint några varv att dekorera med Lägg tonfisken på en stor tallrik, som carpaccio Lägg en hög med vardera rättika och rädisor i mitten Dekorera med gurkstrimlorna och Wasabin ovanpå Peppra med färsk svartpeppar
    3. Servera med japansk soya vid sidan, eller häll på försiktigt Ha lite grovt flingsalt, gärna med oliver, vid sidan för dem som vill (men soyan räcker oftast för att få sälta) Grönt te eller kall lageröl med lite ljummen saké...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben