Sashimi på tonfisk och rädisor
Enkel, frisk tonfisksashimi, som de flesta kan tycka om. Rättika, rädisor, inlagd ingefära och Wasabipasta - det är allt... Plus lite japansk soya.
Bilden visar även olivsaltflingor, men dessa är onödiga då soyan är så salt...
Ingredienser
200 g färsk tonfisk
200 g rättika
200 g rädisor
60 g inlagd ingefära SushiGiri
8 cm Wasabipasta
Gurkstrimlor
Svartpeppar
Instruktioner
- Skiva tonfisken mycket tunt med elkniv eller filékniv
Strimla rättikan och rädisorna fint
- Strimla en gurka fint några varv att dekorera med
Lägg tonfisken på en stor tallrik, som carpaccio
Lägg en hög med vardera rättika och rädisor i mitten
Dekorera med gurkstrimlorna och Wasabin ovanpå
Peppra med färsk svartpeppar
- Servera med japansk soya vid sidan, eller häll på försiktigt
Ha lite grovt flingsalt, gärna med oliver, vid sidan för dem som vill (men soyan räcker oftast för att få sälta)
Grönt te eller kall lageröl med lite ljummen saké...
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...