Carpaccio

Serverar: 4 portioner

En enkel men lyxig förrätt. Passar utmärkt för den som äter lågkolhydratskost!

Ingredienser

  • Ca 200 g oxfilé
  • Ruccola
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Pinjenötter
  • Parmesan
  • Instruktioner

    Linda in köttet i plastfolie och låt det halvfrysa i frysen. Blanda under tiden pressad citronsaft och olivolja i en liten skål, torrosta pinjenötterna i en het panna (använd ingen olja eller smör och passa dem noga så de inte bränns!) och skölj ruccolan. Ta ut köttet och skär lövtunna skivor med den vassaste kniven i lådan. Lägg upp på tallrikar och toppa med ruccola. Ringla över citronoljan, strö över flingsalt, nymald svartpeppar och de rostade pinjenötterna. Hyvla sist över parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Pilgrimsmusslor
    På engelska heter de scallops och på franska Coquilles. St Jacques är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben