Laxcarpaccio på crostini med kronärtsskockscréme och gremolata

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

Ingredienser

  • 100 g fin laxfilé , gärna salmalax
  • 20 st Zeta Crostini Naturella
  • 1 burk Zeta Creme av Kronärtskockor
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • Gremolata
  • 1 vitlöksklyfta , riven
  • 1/2 kruka persilja , finhackad
  • 1 ekologisk citron , rivet skal
  • 2/3 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • Tips
  • Du kan även lägga upp laxen som en klassisk carpaccio direkt på fatet och utesluta crostini
  • Instruktioner

    Skär laxen i mycket tunna små skivor. Klicka en tesked av kronärtsskockscrémen på varje crostini och lägg på en laxbit på varje. Blanda alla ingredienser till gremolatan. Toppa med gremolatan precis innan servering. Strö på lite flingsalt och nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben