Drumsticks gremolata

Serverar: 4 portioner

I Italien används gremolata traditionellt oftast till att garnera grytor. Jag tycker den passar fantastiskt till att smaksätta kyckling med. Den passar lika bra till fisk och kött. Testa även att späda ut den med lite mer olja och använd som salladsdressing.

Ingredienser

  • 12 kycklingklubbor
  • Gremolata
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Rivet skal från 1 citron
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till gremolatan och gnid in kycklingen med den. Lägg drumsticksen i en ugnsfast form och baka i ugnen ca 20 minuter. Kycklingen är färdig när den inte "blöder" när du sticker i den.

    Liknande recept

    1 h 5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben