Surkålsbröd med fetaost och körsbärstomat

Serverar: 2 portioner

Ett spännande bröd med både fetaost och körsbärstomater i.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g fetaost
  • 250 g mjölksyrad vitkål
  • 1 liter vatten
  • 1½-2 liter mjöl, 4 sädesslag
  • 1 msk salt
  • Kvisttomater
  • Instruktioner

    1. Blanda ut jäst, tärnad fetaost och surkål i ljummet vatten. Rör ner mjöl och salt. Blanda runt i 5 minuter. Låt jäsa i bunke i 40 minuter.
    2. Knåda degen och dela i 2 delar. Lägg på plåt, jäs under handduk i 15 minuter. Tryck ner tomaterna i degen.
    3. Ställ in i ugnen, grädda i 45 minuter i 170º.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    brii 11 juli 2009

    ciaoo! vad är mjölksyrad vitkål? är det typ surkål på burk? baciuss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben