Susannas kladdkakemuffins

Serverar: 17-18 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt kladdiga och goda. Går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl sirap
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Smält smöret och häll sedan i sirapen. Blanda ihop kakao, mjöl, bakpulver och salt. Rör sedan ihop de torra ingredienserna med äggblandningen och smöret. Vispa ihop detta. Smält chokladen och häll sedan denna i smeten. Rör ihop allt. Klicka ut i formar (ca 3/4 av formen). Blir ca 17-18 st små muffins. Grädda i 175 grader i ca 14 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben