Sushi med lax, crabstick och tigerräkor

Serverar: 4 portioner

För de som inte äter rå fisk.

Ingredienser

  • 1 st gurka
  • 4 st morötter
  • 1 paket crabfish
  • 2 st avokados
  • 200 g kallrökt lax
  • 250 g sushiris
  • 1 paket noriark
  • 1 tub wasabi
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 4 dl vatten
  • 12 st tigerräkor
  • Instruktioner

    1. Skölj riset i kallt vatten. Häll på nytt kallt vatten och låt stå i 20 minuter. Häll av vattnet och tillsätt nytt vatten igen. Koka upp och låt koka under lock 10 minuter. Ta bort riset från värmen, låt stå i 10 minuter.
    2. Värm risvinäger och socker till en lösning. Häll lösningen över riset.
    3. Klyfta avocadon. Skär morötter och gurka i långa bitar. Dela crabfishen i mindre bitar. Rulla några risbollar till utseende som ett ägg. Lägg på önskade tillbehör. Surra ihop med en liten bit noriark.
    4. Bred ut ris på ett noriark. Lägg tillbehör på ena sidan och rulla ihop. Låt vila en stund och skär sen i lagom stora bitar.
    5. Klart!

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben