Sushi på svenska

Serverar: 4-6 portioner

Hittade receptet på baksidan av ris paketet.

Ingredienser

  • 2 dl gröt ris
  • 5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 200 g gravad lax i tunna skivor
  • 1-2 avokador
  • 1-2 msk färskriven pepparrot
  • Svartpeppar mald
  • Instruktioner

    1. Koka riset i vattnet med salt i en kastrull i ca 25 minuter. Blanda det nykokta riset med vinäger. Ta upp och forma riset till små avlånga bollar med fuktade händer. Skär laxen i ca 3x7 cm stora bitar.
    2. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna klyftor. Lägg en avokadobit på varje risboll och lägg en laxbit ovanpå.
    3. Fördela pepparroten över och krydda med lite svartpeppar på varje risboll. Servera sushin med soyasås och lime att pressa över.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1
    4.5
    1 h
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Den svenska präktiga miljöboven
    Vi anser oss själva vara så duktiga i Sverige. Vi sorterar, är miljövä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben