Sushi med västerbottensost och röd rom

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Ingen rå fisk. Lättlagad plockmat, förrätt eller som drinktilltugg. Jättegott.

Ingredienser

  • 8 potatisar, kokta
  • 75 g västerbottensost
  • 1 kruka gräslök
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 2 tunnbröd, ca 20 cm i diameter
  • 1 dl gräddfil
  • 85 g stenbitsrom, röd
  • Instruktioner

    1. Dela potatisarna i halvor. Riv dem genom att lägga snittytan mot rivjärnet och hålla i skalet - så slipper du skala potatisarna. Riv osten grovt och blanda med potatisrivet och hackad gräslök. Salta och peppra. Bred ut blandningen på tunnbrödsskivorna. Rulla ihop och skär i 2 cm tjocka bitar. Toppa varje bit med en klick gräddfil och rom.
    2. Har gjort detta många gånger och det har varit väldigt uppskattat, gjorde några utan rom till barnen och då åt de.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben